Krepitev vezi: Kralj Charles obišče Francijo zaradi diplomatskih prizadevanj in kulturne izmenjave

Kralj Charles je začel tridnevni državniški obisk v Franciji, katerega namen je okrepiti diplomatske odnose in proslaviti kulturne vezi med obema narodoma. Ob obisku, ki vključuje postanke v Parizu in Bordeauxu, bosta kralj Charles in francoski predsednik Emmanuel Macron sodelovala, da bi obrnila stran dolgoletnim nestabilnim odnosom med državama.

Obisk kraljevega para se začne s slovesnostjo pri Slavoloku zmage, na kateri predstavijo letalo akrobatskih ekip letalskih sil obeh držav. Kralj Charles, znani frankofil, naj bi med obiskom gradil na simboliki in osebnih vezeh. Adelaide de Clermont-Tonnerre, glavna urednica francoske revije o slavnih Point de Vue, je opozorila, da je bila mati kralja Charlesa, pokojna kraljica Elizabeta, ikona in je postala “babica Evrope”. Po drugi strani pa je Charlesovo življenje bolj polarizirano.

Sprva je kralj Charles upal, da bo državniški obisk v Franciji njegov prvi kot kralj, vendar je bilo potovanje, načrtovano za marec, preloženo zaradi nepredvidenih okoliščin. Obisk v Franciji je zdaj videti kot priložnost za ponovno vzpostavitev vezi med državama, nekateri Parižani pa so izrazili pričakovanje tega dogodka. Kraljevi par bo častni gost na državniškem banketu v pozlačeni palači Versailles, kjer bosta uživala v meniju z modrim jastogom, francosko perutnino Bresse ter izborom francoskih in angleških sirov. Charles, ki tekoče govori francosko kot njegova mati, želi hoditi po njenih stopinjah in se bo verjetno med obiskom skliceval na globoko naklonjenost pokojne kraljice Franciji.