Indija zahteva, da Kanada umakne 41 diplomata

Indija je Kanadi naročila, naj umakne več deset diplomatskih uslužbencev iz države, kar pomeni stopnjevanje krize, ki je izbruhnila, ko je kanadski premier Justin Trudeau kritiziral indijsko vlado zaradi obvladovanja kmetijskih protestov1.

Indija je Kanadi naročila, naj umakne več deset diplomatskih uslužbencev iz države, kar pomeni stopnjevanje krize, ki je izbruhnila, ko je kanadski premier Justin Trudeau kritiziral indijsko vlado zaradi obvladovanja kmetijskih protestov. Ta poteza je posledica naraščajočih napetosti med obema državama, ki so se začele z izjavami kanadskega premierja, ki je izrazil zaskrbljenost zaradi ravnanja indijske vlade z nasprotniki kmetijske reforme1.

Kanadski premier Justin Trudeau je javno kritiziral indijsko vlado zaradi njenega ravnanja s protestniki, ki nasprotujejo kmetijskim reformam. Ta izjava je sprožila napetosti med obema državama, kar je privedlo do zahteve Indije, naj Kanada umakne več deset diplomatskih uslužbencev1.Indija in Kanada sta pomembni trgovinski partnerici, zato bi lahko nadaljnje stopnjevanje napetosti vplivalo na gospodarske odnose med državama. Poleg tega bi lahko to vplivalo tudi na mednarodne odnose in sodelovanje na področjih, kot so podnebne spremembe in globalna varnost1.

Indija je Kanadi naročila, naj umakne več deset diplomatskih uslužbencev iz države, kar pomeni stopnjevanje krize, ki je izbruhnila, ko je kanadski premier Justin Trudeau kritiziral indijsko vlado zaradi obvladovanja kmetijskih protestov. Ta poteza je posledica naraščajočih napetosti med obema državama in bi lahko vplivala na njihove gospodarske in mednarodne odnose1.