Izrael je država z bogato zgodovino in kulturo, ki privlači obiskovalce z vsega sveta. Vendar pa je pomembno, da se zavedamo nekaterih omejitev in prepovedi, ki veljajo v tej državi. V nadaljevanju bomo obravnavali nekaj ključnih stvari, ki jih ne smete početi v Izraelu.

Prvič, v Izraelu obstajajo določene omejitve glede tega, kaj lahko počnejo nejudovski državljani. Čeprav lahko počnejo veliko stvari, ki jih počnejo tudi Judje, nimajo dostopa do večine pravic in privilegijev, ki so na voljo judovskim državljanom1. To je pomembno, da se zavedate, če nameravate obiskati Izrael kot nejudovski državljan.

Drugič, v Izraelu obstajajo stroge omejitve glede fotografiranja in snemanja v določenih območjih. Na primer, med obiskom izraelskih padalcev v Cerkljah so novinarki zabičali, da ne sme fotografirati5. To je pomembno, da se zavedate, če nameravate obiskati Izrael kot turist ali novinar.

Tretjič, v Izraelu obstajajo določene omejitve glede tega, kaj lahko in česa ne morejo storiti slovenski državljani. Za konzularno pomoč se lahko obrnejo na veleposlaništvo ali konzulat Republike Slovenije4. To je pomembno, da se zavedate, če nameravate obiskati Izrael kot slovenski državljan.

Vse te omejitve in prepovedi so pomembne, da se zavedate, preden obiščete Izrael. Tako se lahko izognete morebitnim težavam in zagotovite, da bo vaš obisk v tej čudoviti državi čim bolj prijeten in brez težav.