Erwan Konaté želi v skoku v daljino priti čim dlje

19-letni Erwan Konaté je upanje francoske atletske reprezentance v skoku v daljino. Dve leti zapored je osvojil naslov mladinskega svetovnega prvaka.

Jutrišnje igre s Théom Curinom, svetovnim podprvakom v paraplavanju, ki nas popelje v zakulisje priprav na olimpijske igre v Parizu leta 2024. Ta teden Théo spozna Erwana Konatéja, enega od dveh francoskih upov na medaljo v skoku v daljino. Trenira pri Insepu skupaj z Julesom Pommeryjem, bronastim z zadnjega evropskega prvenstva.

Erwan Konaté je dve leti zapored postal svetovni mladinski prvak v skoku v daljino. Pri Insepu treniram že dve leti,” pravi Erwan, “in to je odlična zabava! Glede na mojo mladost sta ta dva naslova velik pritisk na moja ramena, vendar je to le pozitivno. Imamo samo eno življenje, zato je dobro, da te trenutke čim prej izkoristimo, da bi pozneje dosegli druge stvari.

“Naj Francija zasije”
Za to mlado 19-letno športnico je udeležba na igrah že izpolnitev športnega življenja. Zelo si želi sodelovati, biti na Stade de France in slišati celotno občinstvo, ki podpira francosko ekipo. Priznava, da se tega veseli in se želi čim bolj zabavati.

“Dovolj mi je poslušati, da francoski atletiki ne gre dobro! Tukaj smo zato, da dvignemo raven in poskrbimo, da Francija zasije. Treniram s prijateljem Julesom, enim najboljših na svetu v skoku v daljino, ki me spodbuja, da grem še dlje. In obratno, zanj 19-letni fant potrka na vrata in želi sedeti na njegovem stolu! Motiviramo drug drugega.

Dečka skupaj trenirata, v življenju sta velika prijatelja in oba želita francoski atletski reprezentanci ponuditi najlepšo medaljo. Erwan Konaté se vzporedno s svojo strastjo in delom na visoki ravni uči na poslovni šoli v Lyonu, da bi se pripravil na svojo prihodnjo poklicno pot.